РЕМОНТ НА ПОКРИВИ

Строеж на нови и ремонт на стари покриви

   В днешно време става все по-трудно да се намерят добри майстори за ремонт на покрив. И не само за покриви…Качеството на работната ръка намалява, за съжаление. Затова ние работим с доказала се във времето бригада за ремонт на покрив и за строеж на нов покрив, предлагаме качествена услуга, като не се прибързва с работата, съблюдава се и прецезира всеки строителен процес от стр. инженер с над 40 години опит в тази област.

   Покривът може да се нарече още „петата фасада“ и от неговото добро състояние зависи и живота на цялата сграда. Ако се остави покрива по-дълго време в  лошо състояние, влагата прониква през него, преминава през цялата сграда и стига до първите етажи, дори до основите, а това води до ремонти по самата сграда. Здравият покрив е необходим, за да се осигури здравината на цялата сграда. Той пази обитателите й от атмосферните влияния. Колкото по-рано се направи основен ремонт на покрива, толкова по-малко инвестиции ще са необходими. Използването на качествени материали при ремонта е от голямо значение. Професионализма, опита и добрата работа на майсторите са другия важен фактор. 

Скатни покриви

Плоски покриви

Мансардни покриви

 Според своята конструкцията, покривите, които се наричат „скатни“  биват няколко вида : едноскатни, двускатни, трискатни и многоскатни. При скатните покриви не се позволява голямо задържане на вода. Също така те са и по-издръжливи при сняг и снегонатрупвания. Това е така, защото техният наклон винаги е по-голям от 10 градуса. Този вид покриви са много подходящи за нашите умерени ширини, където имаме четири сезона. Зимата снегът не се задържа на тях, и така се избягва овлажняването на сградата и се избягват редица проблеми свързани с това. Те са най-често срещаните в България.

 Плоските покриви се считаха за много практични, но огромен техен минус е, че на тях се задържа много вода и сняг. Това ги прави неефикасни за нашите климатични условия. Те се правят основно там, където целогодишно времето е хубаво и без значителни промени. Смята се, че плоският покрив би трябвало да е значително по-евтин от скатния. При добре извършен плосък покрив има редица технически дейности, който оскъпявят неговата цена. За пример – някъде се налага слагане на нагреватели за разтапяне на снега през зимата. Повече топлоизолация, хидроизолация и т.н.

   Мансардният покрив е с по-сложна форма от скатния , която се смята, че е луксозна, аристократична и в същото време е много практична. Тя не само изглежда добре, но и увеличава полезната жилищна площ директно под покрива. При него се позволява обитателите на жилището да стоят спокойно изправени. Тези покриви имат най-често наклони над 45 градуса. Цената на мансардните покриви е по-висока от на скатните, поради значителната сложност при своето изпълнение. При тях няма проблем с оттичането на водата и задържането на големи количества сняг през зимата.